Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Με τέτοιους μηχανισμούς Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει μέλλον...


Υποτίθεται ότι τα blog είναι ηλεκτρονικά ημερολόγια οπότε σαν τέτοιο θα το χρησιμοποιήσω και γω... τουλάχιστον σήμερα.

Δυστυχώς είχα μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία και ομολογώ ότι αν και το περίμενα με ξένισε.

Από τις εσωκομματικές εκλογές και το τι έγινε στα Χανιά είχα πει σε μία φίλη μεγάλης ηλικίας, πραγματική κυρία και από χρόνια στέλεχος της ΝΟΔΕ με μεγάλη προσφορά, ότι ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ και να προσφέρω στο κόμμα. Όπως έχω ξαναγράψει, εκ πεποιθήσεως ποτέ στην ζωή μου δεν γράφτηκα ούτε οργανώθηκα σε οποιοδήποτε κόμμα αν και ανέκαθεν όλη μου η οικογένεια υποστήριζε ενεργά την ΝΔ με διάφορους τρόπους, αλλά.....

Θα φύγει από τη Ρηγίλλης η ΝΔ.


Το ποσό των 13.000 ευρώ σε μηνιαία βάση καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία ως ενοίκιο για το κτίριο της Ρηγίλλης. Το νεοκλασικό ανήκει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ωστόσο η διαχείριση των κληροδοτημάτων γίνεται κεντρικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το κόστος των ενοικίων που καλείται να πληρώνει σε μηνιαία βάση η Ν.Δ. είναι, φυσικά, πολλαπλάσιο καθώς πλην της Ρηγίλλης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενοικιάζει τουλάχιστον πέντε ακόμη ακίνητα για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Δύο χώροι ενοικιάζονται στην οδό Λυκείου για τις ανάγκες του Πολιτικού Σχεδιασμού, ένας ακόμη στην οδό Ησιόδου για.....

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Επικοινωνιακό έλλειμμα στη ΝΔ.....


Την Πέμπτη, απεχώρησαν οι ελεγκτές της Ε.Ε. αφήνοντας  τις προτάσεις τους για πρόσθετα μέτρα. 
Η Ν.Δ. τις γνωρίζει αυτές τις προτάσεις;
Χθες, Παρασκευή,  ήρθε στην Αθήνα ο Κεντρικός Τραπεζίτης  της Γερμανίας και συναντήθηκε με κυβερνητικούς παράγοντες.
Η Ν.Δ. ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της συζήτησης;
Την ίδια μέρα, ο Πρωθυπουργός στη  Βουλή, κατά την προσφιλή συνήθειά του,  επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Ν.Δ. και, παράλληλα,  ανακοίνωσε  «βίαιες αλλαγές στα κεκτημένα». («Βίαιες αλλαγές», που δε θυμάμαι να ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ).
Ποια  ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σ’ όλα αυτά;
Περιορίστηκε.....

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ας τολμήσει το ΠΑΣΟΚ να δεχτεί την πρόταση.


Επιτέλους κατατέθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το 1981 μέχρι το Φεβρουάριο 2010, η οποία έχει ως εξής:

Θέμα: Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών και της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων.

Η Νέα Δημοκρατία, σ’ αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η Χώρα και ο Ελληνικός Λαός πλήττονται από τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης –τις οποίες καθιστούν ακόμη πιο επώδυνες, για το παρόν και το μέλλον, οι χρόνιες παθογένειες της Οικονομίας μας- έχει τηρήσει, χωρίς παρεκκλίσεις και....

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Οργή Σαμαρά για τα χθεσινά επεισόδια και τις συλλήψεις.


Μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά, που μάλλον μόνος του αυτή τη στιγμή στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία και το φρόνημα των Νεοδημοκρατών.
Σε προηγούμενη χθεσινοβραδινή ανάρτησή μας (Νέα Δημοκρατία που είσαι;) είχαμε αναρωτηθεί που είναι η Νέα Δημοκρατία για να πάρει θέση για τα επεισόδια και τις συλλήψεις πολιτών, που γίνονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία Αμερικής.
Ενώ κανείς από τη Νέα Δημοκρατία δεν κινήθηκε, μόνος του ο Αντώνης Σαμαράς, οργισμένος πήρε τηλέφωνο από τις Βρυξέλες στη ΓΑΔΑ και ζήτησε να απελευθερωθούν αμέσως οι πολίτες που είχαν συλληφθεί. 

Το Βερολίνο απέρριψε το αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις....

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε χθες τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση.
    “Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές”, δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. “Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
    “Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου.....

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Νέα Δημοκρατία που είσαι;




Πληροφορίες στο διαδίκτυο (Olympia.gr) αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή συλλαμβάνονται πολίτες ακόμα και μέσα σε εκκλησία στην πλατεία Αμερικής, επειδή διαδηλώνουν εναντίον των λαθρομεταναστών στην περιοχή τους.
Τα ΜΜΕ βέβαια έχουν απεργία, αλλά και να μην είχαν τι μ’ αυτό. Τα δημοσιογραφικά blogs σιωπούν, αλλά η Νέα Δημοκρατία τι κάνει; Γιατί επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά εναντίον ελλήνων πολιτών;

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΣ!!!!!

Από fimotro
Ασχημα τα πράγματα. Σε μια περίοδο που οι φήμες για τις τράπεζες εντείνονται από διάφορα παπαγαλάκια καικερδοσκόπους που διακινούν σενάρια για "κανόνι" στον τραπεζικό χώρο ήρθε σήμερα ο διεθνής οίκος Fitch για να υποβαθμίσει την αξιολόγησή για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα των Εθνική, Alpha,EFG Eurobank και Πειραιώς σε «BBB» από «BBB+», με αρνητικές....

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Δεν υπάρχει κανένας ηγέτης στον κόσμο, ο οποίος θα εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για εθνικά θέματα, υπό την απειλή της πτώχευσης της πατρίδας του!!!!



Του Μιχάλη Ιγνατίου

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για συνομιλίες εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία δεν είναι μία σοφή πράξη αυτή την περίοδο. Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα οδήγησε στην απαξίωσή της σε όλο τον κόσμο και σε πολιτικό επίπεδο. Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ελλήνων διπλωματών, ελάχιστη σημασία δίνεται στην Ελλάδα. Σε αρκετές περιπτώσεις.....

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Αντί της ώριμης δημοκρατίας προτιμούμε το σεισμό.

 
Στη σημερινή ομιλία του στο κατάμεστο ΣΕΦ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αφού έκανε τη διαπίστωση ότι η Νέα Μεταπολίτευση θα έρθει έτσι κι αλλιώς, έθεσε το  δίλημμα «‘Η θα έλθει από μας, ως θεμέλιο μιας ωριμότερης Δημοκρατίας. Ή , διαφορετικά, θα έλθει ανεξέλεγκτα, ως σεισμός, που θα γκρεμίσει το σύστημα και θα παρασύρει κι εμάς».
Στη συνέχεια έθεσε ως κατευθυντήριες γραμμές δουλειάς προς το Συνέδριο «…να επεξεργαστούμε θεσμικές τομές, στη διοικητική διάρθρωση.....

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Στον Σαμαρά δεν ταιριάζουν οι φιέστες...


Ευχόμαστε “καλή αρχή” στον Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους συμπολεμιστές για τη «Νέα Μεταπολίτευση» στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας για το Συνέδριο και τις  προσυνεδριακές διαδικασίες, αλλά αρχίσανε στραβά, αν μας το επιτρέπουν
Το ραδιοφωνικό και το τηλεοπτικό σποτ, καταρχήν. Επιεικώς απαράδεκτα. Άθλιο σενάριο, άθλιο σπικάζ, άθλια εικόνα, άθλιο μοντάζ, όπως επισημαίνουν και αναγνώστες μας.
Έλεος , θα μας βγουν τα μάτια και θα βουίζουν μέρες τ’  αυτιά μας.
Και με το image του Σαμαρά τι θα γίνει; Μόνον του τον αφήνουν μπροστά στην κάμερα και τους φωτογράφους; Δεν τον προσέχει κανείς;
Πολύ φοβούμαι ότι όσοι ευθύνονται.....

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Έρχεται και το Plan C....


Καθίστε ήσυχα στην πολυθρόνα σας, πάρτε τον καφέ σας και ετοιμαστείτε να απολαύσετε το τρίτο μέρος της ιλαροτραγωδίας που λέγεται οικονομική πολιτική. Ερχεται το plan C της κυβέρνησης. Αφού δεν προλάβαμε ακόμη να δούμε τα άλλα δύο πλάνα, τώρα συζητούν το τρίτο σχέδιο αφού βλέπουν ότι δεν τους βγαίνει τίποτε απ’ όσα κάνουν. Το πλάνο αυτό προβλέπει νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, στα ποτά και τα τσιγάρα, έμμεσοι φόροι δηλαδή που πλήττουν όμως άμεσα τις τσέπες όλων μας.
Επίσης.....

Καλύτερα με κάλπες.



Εξελέγη επιτέλους ο νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας  και συγκεκριμένα εξελέγη ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, με 82 ψήφους υπέρ, πέντε λευκά και δύο άκυρα.
Η ψηφοφορία επιβαλλόταν να γίνει με κάλπη και ορθώς απαίτησε αυτή τη διαδικασία ο Κώστας Κιλτίδης την οποία φυσικά αμέσως αποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς.
Είπαμε να γίνουμε δημοκρατικό κόμμα και όχι κόμμα της σιωπηρής βοής.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Πρόσκληση Σαμαρά στο ΣΕΦ



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε προς τα μέλη του κόμματος την πιο κάτω πρόσκληση για να παραβρεθούν στην έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου στο ΣΕΦ στις 21-2-2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 12 μ.

ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ στην ΟΝΝΕΔ-ΑΛΛΑΓΗ Θεσσαλονίκης...


Ξεκινάμε υπενθυμίζοντας τη μεστή νοημάτων αποστροφή του λόγου του
σημερινού Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος,
στη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας για τις εκλογές της 29ης
Νοεμβρίου είχε αναρωτηθεί:

<<Πώς και γιατί ενώ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σαρώνει σε όλα σχεδόν τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ
της χώρας, η ΟΝΝΕΔ παρουσιάζεται όχι μόνο αδύναμη αλλά συχνά
ανύπαρκτη...Πού και γιατί χάνονται οι.........

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά.


Μετά τη συνάντηση που είχε απόψε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είπα στον Πρωθυπουργό ότι σε ώρα διεθνούς κρίσης δεν κερδίζεται η μάχη της Οικονομίας, από μια κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί για να διασπάσει το εσωτερικό μέτωπο της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση υπήρξε τυχερή διότι έχει απέναντί της μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, που της προσέφερε συναίνεση στα δύσκολα. Κάτι που δεν έκανε ποτέ το ΠΑΣΟΚ…
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ προκαλεί και....

Πότε θα βγάλει ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία;


Σε τέσσερις μέρες, δηλαδή την Κυριακή στις 21-2-2010 έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνδιάσκεψη του κόμματος στο ΣΕΦ. Μέχρι στιγμής δεν έχει πάει καμία ειδοποίηση στα μέλη του κόμματος ούτε έχει βγει καμία ανακοίνωση για το ποιοι θα συμμετάσχουν κ.λ.π.
Αναρωτιόμαστε πότε περιμένει ο κ. Αβραμόπουλος να βγάλει κάποια σχετική ανακοίνωση; την Κυριακή το πρωϊ;;;;; 
Ο λαός μας λέει "Η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται".

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Αφήστε τον Τράγκα να μιλήσει....



Απόψε στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, με αγανακτισμένο ύφος μιλούσε για 7 ελληνικές φαμίλιες που είναι υπεύθυνες για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Όμως αντί οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι να τον ρωτήσουν αμέσως ποιες είναι αυτές οι 7 φαμίλιες, δυστυχώς δεν τον ρώτησαν. Εμείς έχουμε την εντύπωση ότι......

Αντώνη Σαμαρά, μακριά από τις επιλογές Παπανδρέου.


H κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία δεν αντιληφθήκαμε να τα διαψεύδει, φέρεται να μίλησε απότομα στον κ. Καραμανλή κατά το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών.
Εμείς αναρωτιόμαστε τι θα είχε συμβεί αν η κ. Μπακογιάννη είχε αποστασιωπηθεί έγκαιρα από τις κυβερνητικές επιλογές του κ. Καραμανλή. Πιστεύουμε ότι η κ. Μπακογιάννη θα ήταν σήμερα σίγουρα αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ίσως και πρωθυπουργός της χώρας. Δυστυχώς για εκείνη η ταύτισή της.....

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Οι δημοσκοπήσεις λένε ναι, το διαδίκτυο όχι.


Το περίεργο είναι ότι ενώ οι δημοσκοπήσεις των πολιτικών νταβατζήδων βρίσκουν τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δίκαια και αναγκαία, αντίθετα οι διάφορες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται στο διαδίκτυο βρίσκουν (σε ποσοστό άνω του 50%) τα μέτρα άδικα και σκληρά.
Τρία τινά συμβαίνουν: Ή το διαδίκτυο λέει ψέματα, ή οι δημοσκοπήσεις ή άλλης ποιότητας άνθρωποι απαντούν στις δημοσκοπήσεις και άλλης στο διαδίκτυο.  

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Επιτέλους νέος Γραμματέας ΚΟ στη ΝΔ.


Με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, για να εκλέξει το νέο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 22.00.

Διαχείριση της σήψης στην Νέα Δημοκρατία....




Καλώς ή κακώς και πέρα από κομματικές τοποθετήσεις, ο Πρόεδρος του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς , έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο των ελπίδων, πολλών Πολιτών της χώρας.
Πέρα από τον θεσμικό ρόλο που του αναγνωρίζει (και του αναθέτει ) το Σύνταγμα, ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρέλαβε ένα Κόμμα μαστιζόμενο από λαμόγια κάθε είδους .
Αυτά τα ίδια λαμόγια, τον... πλησίασαν, αμέσως, ως γυμνοσάλιαγκες και «εντάχθηκαν» στο περιβάλλον του, ακριβώς όπως.....

Εδώ ο κόσμος χάνεται και……….

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το ΠΑΣΟΚ έχει τον καημό του να κάνει Έλληνες τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Βλέπετε έρχονται οι δημοτικές εκλογές και επείγεται να πάρει τους ψήφους τους.
 Έπειτα μιλάει και για Εθνική προσπάθεια από πάνω, ενώ ταυτόχρονα διασύρει διεθνώς τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη υπαίτια για το σημερινό χάλι, ξεχνώντας......

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Μύρισε πτώχευση. Πάμε ΔΝΤ.


Η ΕΕ αποφάσισε να μας παραπέμψει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ δεν αστειεύεται.  Ουδόλως το ενδιαφέρει ο άνθρωπος αλλά τα νούμερα , προκειμένου να είναι ήσυχοι οι δανειστές μας ότι θα πάρουν τα χρήματά τους.
Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, αυτό....

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ωραία λόγια κ Αβραμόπουλε και τώρα τι;……..


Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση:
«Συνήλθε, σήμερα, υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, και ξεκίνησε τις εργασίες της, η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Ένα Συνέδριο το οποίο συνιστά....

Εγώ είμαι ο Γιώργος σου......

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Σαμαράς: θα καταργήσω το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια όταν αναλάβω την διακυβέρνηση


Μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μετανάστευση, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ άλλων:
Δεν μπορούμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές να πολώνουμε την ελληνική κοινωνία, με τέτοιο τρόπο, σε τέτοιο ζήτημα. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Κι όχι απλώς θα το καταψηφίσει, αλλά και θα το καταργήσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.  Και θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική, που οδηγεί στην ομαλή ένταξη των μεταναστών. Με ασφαλιστικές δικλείδες, αντίστοιχες προς εκείνες που υιοθετούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.
Το αν έχουμε η όχι το θάρρος να στηρίζουμε ορισμένα μέτρα της κυβέρνησης........

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Θα φύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

Η αναποφασιστικότητα και η πολιτική αναποτελεσματικότητα του κ. Παπανδρέου είναι, κατά τη γνώμη μας, απίστευτα μεγάλη, αλλά δεν γίνεται ευρύτερα αντιληπτή γιατί απολαμβάνει μιας ιδιότυπης προστασίας από τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ, τα οποία, χωρίς ο ίδιος να το αντιλαμβάνεται τον βάζουν σε μια ομηρία ενός γυάλινου κόσμου, όπου αυτοαπολαμβάνει την πολιτική του ασυλία. Αλίμονο αν κάποια στιγμή....

Ποιούς εξυπηρετεί η αργοπορία στα καύσιμα;

Είναι γνωστό ότι φορολογία όπως αυτή των καυσίμων δεν προαναγγέλλεται γιατί οδηγεί
1) Σε αποθεματοποίηση καυσίμων χωρίς τη φορολογική επιβάρυνση για να πωληθούν μετά με το καπέλο που ουδέποτε θα περιέλθει στο δημόσιο, αλλά θα μείνει στις τσέπες κάποιων και
2) Σε αύξηση πρόωρα των τιμών χωρίς το φόρο και σε μετέπειτα νέα αύξηση που και πάλι γεμίζει τις τσέπες κάποιων.
Γεννιέται το ερώτημα: Είναι τόσο μεγάλη η ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας ή είναι εσκεμμένη ενέργεια;
Εμείς πιστεύουμε ότι....

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Παραιτήθηκε η ΝΟΔΕ Γρεβενών

Η σχετική ανακοίνωση:

"Η Νέα Δημοκρατία μετά την Εκλογή του νέου Προέδρου της και τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής βαδίζει πλέον μέσα από μια σειρά Προσυνεδριακών θεματικών ενοτήτων [Οικονομία – Γεωργία -Υγεία - Παιδεία…..] προς το Συνέδριο του Ιουνίου 2010. Σε αυτό θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα αρχών και θέσεων, με το οποίο θα απαντά στα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών του σήμερα και του αύριο.
 Σ’ αυτή την πορεία χρειάζονται νέες ιδέες και αντιλήψεις, ανανέωση και εκσυγχρονισμός. Νέες θέσεις - προτάσεις και πολιτικές με όραμα, που δίνουν ελπίδα και προοπτική.
Ήδη οι εκατό ημέρες ΠΑΣΟΚ, μετέτρεψαν.....

Δημοψήφισμα; Θεός φυλάξει……


Η ευρωβουλευτής μας κ. Γιαννάκου, όταν ρωτήθηκε προ ημερών σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό γιατί δεν προτείνει το κόμμα δημοψήφισμα για τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, απάντησε: «Θεός φυλάξει, σε ποια χώρα έγινε δημοψήφισμα για τέτοιο αντικείμενο».
Αναρωτιόμαστε: Αν αυτό δεν είναι σοβαρό θέμα για ένα δημοψήφισμα τότε ποιο είναι; Δηλαδή οι Ελβετοί......

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Μήνυμα Σαμαρά προς Ντόρα και λοιπούς…...


Η μη συμπερίληψη στην επιτροπή του Συνεδρίου τόσο της κ. Μπακογιάννη, όσο και στενών συνεργατών της που την στήριξαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, πλήν δύο περιπτώσεων, είναι, σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές, σαφέστατο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς την κ. Μπακογιάννη και όσους άλλους έχουν τάσεις αποστασιοποίησης μέσα στο κόμμα, ότι είτε θα συμμορφωθούν προς την κομματική γραμμή και θα εργαστούν κάτω από τις οδηγίες της ηγεσίας, είτε......

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αντώνη Σαμαρά, θυμήσου την πρότασή σου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Φυσικά δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Αυτόν τον τρόπο εκλογής επιτάσσει το Σύνταγμα και επιπλέον για το πρόσωπο του κ. Παπούλια είχε δεσμευτεί το κόμμα προεκλογικά και επομένως όλα είναι σωστά καμωμένα, όμως:
Αντώνη Σαμαρά,
Εμείς όλοι που σε στηρίξαμε εδώ κάτω από τη βάση, σε στηρίξαμε γιατί.....

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκάθαρες κουβέντες.


Όπως επισημαίνουμε και στην προηγούμενη ανάρτησή μας, πολύ σωστά έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς και έβαλε τους πιο πάνω όρους προκειμένου να υπάρξει συναίνεση.
Όμως ξανατονίζουμε ότι θα πρέπει να βάλει έναν ακόμα όρο:
Αυτή η κρίση θα πρέπει να γίνει η αιτία να αλλάξει το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έφερε σ’ αυτή την κατάσταση. Δηλαδή θα πρέπει να αλλάξει το ίδιο το πολιτειακό θεσμικό πλαίσιο.
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει.......

Συναίνεση της ΝΔ αλλά…..


Είδαμε χθες στη Βουλή τον κ. Παπανδρέου να μιλάει για «Εθνικό Καθήκον» για «Εθνικό Μέτωπο» και διάφορα άλλα εθνικά, όμως ταυτόχρονα έχει εξαπολύσει τους εθνομηδενιστές του να μιλάνε για «Εθνικισμό» για «Πολυπολιτισμική» Ελλάδα κ.λ.π. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξει ο κ. Παπανδρέου, θέλει εθνική συνείδηση ή όχι;
Είδαμε, από το άλλο μέρος,  τον Αντώνη Σαμαρά να μιλάει για στήριξη της κυβέρνησης στη λήψη επώδυνων οικονομικών μέτρων, με κάποιες προϋποθέσεις.
Κατ’ αρχήν συμφωνούμε πλήρως με τις προϋποθέσεις που έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς και ειδικότερα για να υπάρξει συναίνεση θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ:
1) Να πάψει να τα φορτώνει όλα....