Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Αντί της ώριμης δημοκρατίας προτιμούμε το σεισμό.

 
Στη σημερινή ομιλία του στο κατάμεστο ΣΕΦ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αφού έκανε τη διαπίστωση ότι η Νέα Μεταπολίτευση θα έρθει έτσι κι αλλιώς, έθεσε το  δίλημμα «‘Η θα έλθει από μας, ως θεμέλιο μιας ωριμότερης Δημοκρατίας. Ή , διαφορετικά, θα έλθει ανεξέλεγκτα, ως σεισμός, που θα γκρεμίσει το σύστημα και θα παρασύρει κι εμάς».
Στη συνέχεια έθεσε ως κατευθυντήριες γραμμές δουλειάς προς το Συνέδριο «…να επεξεργαστούμε θεσμικές τομές, στη διοικητική διάρθρωση.....
της χώρας, στο οικονομικό σύστημα,  στον χρηματοπιστωτικό σύστημα,  στην εκπαίδευση, στην Υγεία, παντού. Η Ελλάδα πρέπει να τα αλλάξει όλα. Να γίνει μια ώριμη Δημοκρατία.  Όχι μια αυτιστική κομματοκρατία….». 
Στις πιο πάνω γραμμές, αλλά και σε ολόκληρη την ομιλία δεν βρήκαμε πουθενά ευθεία, τουλάχιστον, αναφορά για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, δηλαδή για σημαντικές πολιτειακές αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας, αν και είναι πανθομολογούμενο ότι βασικός πυρήνας της κατάντιας της χώρας είναι το Συνταγματικό θεσμικό της πλαίσιο.
Εμείς λοιπόν τα απλά μέλη της βάσης λέμε:
Αν είναι να κάνουμε μπαλώματα στο όνομα μιας  ωριμότερης δημοκρατίας που θα συνεχίσουν να την εξουσιάζουν οι νταβατζήδες και θα συνεχιστεί το ίδιο πελατειακό καθεστώς, προτιμούμε να γίνει ένας πολιτικοοικονομικός σεισμός που θα γκρεμίσει το σύστημα για να ξεκινήσουμε από την αρχή με νέο Σύνταγμα και νέους κανόνες του παιχνιδιού στην οικονομία και τα ΜΜΕ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: