Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αντώνη Σαμαρά, θυμήσου την πρότασή σου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Φυσικά δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς. Αυτόν τον τρόπο εκλογής επιτάσσει το Σύνταγμα και επιπλέον για το πρόσωπο του κ. Παπούλια είχε δεσμευτεί το κόμμα προεκλογικά και επομένως όλα είναι σωστά καμωμένα, όμως:
Αντώνη Σαμαρά,
Εμείς όλοι που σε στηρίξαμε εδώ κάτω από τη βάση, σε στηρίξαμε γιατί.....
κάποτε είχες κάποιες επαναστατικές ιδέες και πιστέψαμε και πιστεύουμε ότι αυτές τις ιδέες εξακολουθείς να τις πιστεύεις και σήμερα.
Μία λοιπόν από τις επαναστατικές προτάσεις που είχες κάνει στο παρελθόν ήταν και το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκλέγεται κατευθείαν από το λαό. Θα θέλαμε λοιπόν, επ’ ευκαιρία της Προεδρικής εκλογής να κάνεις κάποιο σχόλιο για τον τρόπο που θα πρέπει να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μέλλον.
Εμείς πιστεύουμε ότι η παλιά σου πρόταση, επικαιροποιημένη, θα δώσει φτερά στο κόμμα μας, στην μάχη για την επικράτηση των ιδεών μας και την ανατροπή του 60-40%.   

2 σχόλια:

Unionist είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unionist είπε...

Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς το είπε αυτό ο Σαμαράς.

Αλλά και αν το είπε, μια τέτοια έκβαση θα είχε τεράστιες, ακόμα και απρόβλεπτες συνέπειες στο Συνταγματική μας λειτουργία. Αυτό δεν στο λέω επειδή μου αρέσει το κατεστημένο, αλλά επειδή έχω σπουδάσει νομικά στη Γαλλία και μελέτησα εκεί εις βάθος τις συνέπειες που είχε αυτό ακριβώς που λες.

(Και αυτό πλέον προσπαθούν με διάφορους τρόπους να το περιορίσουν, δηλαδή μείωσαν την προεδρική θητεία για να συμπίπτουν οι Προεδρικές εκλογές με τις κοινοβουλευτικές και να μην υπάρχει 'Συγκατοίκηση δεξιών με αριστερούς').

Γιατί ακριβώς πιστεύεις οτι αυτή η μεταρρύθμιση θα ήταν θετική για τη χώρα μας. Έχεις υπ'όψιν σου τις συνέπειες του συστήματος που προτήνεις; Αν θές απάντησε μου με σχόλιο στο μπλογκ μου (για να το δω σίγουρα) στο http://unionist-greece.blogspot.com/

Σ'ευχαριστώ