Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Θα φύγει από τη Ρηγίλλης η ΝΔ.


Το ποσό των 13.000 ευρώ σε μηνιαία βάση καταβάλλει η Νέα Δημοκρατία ως ενοίκιο για το κτίριο της Ρηγίλλης. Το νεοκλασικό ανήκει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ωστόσο η διαχείριση των κληροδοτημάτων γίνεται κεντρικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το κόστος των ενοικίων που καλείται να πληρώνει σε μηνιαία βάση η Ν.Δ. είναι, φυσικά, πολλαπλάσιο καθώς πλην της Ρηγίλλης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενοικιάζει τουλάχιστον πέντε ακόμη ακίνητα για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Δύο χώροι ενοικιάζονται στην οδό Λυκείου για τις ανάγκες του Πολιτικού Σχεδιασμού, ένας ακόμη στην οδό Ησιόδου για.....
τις Δημόσιες Σχέσεις, ενώ οι υπόλοιπες κομματικές υπηρεσίες και γραμματείες επιχειρήθηκε να... χωρέσουν στο κτίριο που παλαιότερα στεγαζόταν η Τροχαία Αθηνών επί της Αγίου Κωνσταντίνου. Απεδείχθη στην πράξη πως ούτε αυτό επαρκούσε.
Η πλέον πρόσφατη εγγραφή στη λίστα των ενοικιαζόμενων από τη Ν.Δ. χώρων είναι το γραφείο που ενοικιάστηκε δίπλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο για τις ανάγκες της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου. Βρίσκεται έναν όροφο πάνω από το πολιτικό γραφείο του προέδρου της Επιτροπής, κ. Δημ. Αβραμόπουλου, και αναμένεται να εγκαταλειφθεί στα τέλη Ιουνίου, με την ολοκλήρωση των συνεδριακών διαδικασιών του κόμματος. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το κόστος που καλείται να καταβάλλει σε μηνιαία βάση η, υπερχρεωμένη, Ν.Δ. μόνο για ενοίκια προσεγγίζει τις 70.000 ευρώ. Και είναι προφανές ότι αν συνυπολογισθεί το κόστος μεταφορών, λειτουργίας και τηλεπικοινωνιών που συνεπάγεται ο... ακροβολισμός της Ν.Δ. σε διαφορετικά κτίρια, οι οικονομίες κλίμακος που μπορεί να επιτευχθούν από τη μεταφορά όλου του κομματικού μηχανισμού σε ένα κτίριο είναι πολύ σημαντικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: