Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Επικοινωνιακό έλλειμμα στη ΝΔ.....


Την Πέμπτη, απεχώρησαν οι ελεγκτές της Ε.Ε. αφήνοντας  τις προτάσεις τους για πρόσθετα μέτρα. 
Η Ν.Δ. τις γνωρίζει αυτές τις προτάσεις;
Χθες, Παρασκευή,  ήρθε στην Αθήνα ο Κεντρικός Τραπεζίτης  της Γερμανίας και συναντήθηκε με κυβερνητικούς παράγοντες.
Η Ν.Δ. ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της συζήτησης;
Την ίδια μέρα, ο Πρωθυπουργός στη  Βουλή, κατά την προσφιλή συνήθειά του,  επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Ν.Δ. και, παράλληλα,  ανακοίνωσε  «βίαιες αλλαγές στα κεκτημένα». («Βίαιες αλλαγές», που δε θυμάμαι να ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ).
Ποια  ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σ’ όλα αυτά;
Περιορίστηκε.....
σε μια δήλωση  του εκπροσώπου τύπου, από το προαύλιο της Βουλής, που ζήτημα  αν έπαιξε  πέντε δεύτερα στην τηλεόραση.
Σε μια περίοδο που στο παρασκήνιο παίζεται το μέλλον της χώρας και προετοιμάζονται δρακόντεια μέτρα, τα οποία επιμελώς είχε αποκρύψει το ΠΑΣΟΚ από το προεκλογικό του πρόγραμμα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χάνει την καθημερινή μάχη της επικοινωνίας. Ας μη απορούν μερικοί για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.
Δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο να κάνει μακροσκελέστατες αναλύσεις και ανακοινώσεις επί των οικονομικών, σαν κι αυτές που στέλνουν καθημερινά το Γραφείο Τύπου και οι Τομεάρχες. Είναι κυρίως σε αυτήν την φάση να αποδείξει την ακαταλληλότητα του Πρωθυπουργού και του υπουργού του επί των Οικονομικών στον χειρισμό της κρίσης. Όσο δεν το κάνει αυτό ο Γιώργος θα είναι μακράν ο καταλληλότερος. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει κυρίως να αναδείξει την  αναξιοπιστία και αφερεγγυότητα του πρωθυπουργού.
Είναι πλέον ορατό ότι  ορισμένες από τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά  δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε υποδείξεις. Εμείς διαπιστώσεις κάνουμε.
Μήπως, όμως, θα έπρεπε να οριστεί μια επικοινωνιακή ομάδα, που να γνωρίζει ξέρει από οικονομικά, για να  ενημερώνει καθημερινά και υπεύθυνα την κοινή γνώμη;
Πολύ φοβούμαι ότι αν η Ν.Δ.  μέχρι τον Ιούνιο, ομφαλοσκοπεί με τις εσωκομματικές της διαδικασίες  και δεν ελέγχει συστηματικά την κυβέρνηση, με ουσιαστικές παρεμβάσεις, θα ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Εθελοτυφλούν, όσοι δεν το αναγνωρίζουν.
Κ.Ρ.

Από το ANTI WEBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια: