Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Συναίνεση της ΝΔ αλλά…..


Είδαμε χθες στη Βουλή τον κ. Παπανδρέου να μιλάει για «Εθνικό Καθήκον» για «Εθνικό Μέτωπο» και διάφορα άλλα εθνικά, όμως ταυτόχρονα έχει εξαπολύσει τους εθνομηδενιστές του να μιλάνε για «Εθνικισμό» για «Πολυπολιτισμική» Ελλάδα κ.λ.π. Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξει ο κ. Παπανδρέου, θέλει εθνική συνείδηση ή όχι;
Είδαμε, από το άλλο μέρος,  τον Αντώνη Σαμαρά να μιλάει για στήριξη της κυβέρνησης στη λήψη επώδυνων οικονομικών μέτρων, με κάποιες προϋποθέσεις.
Κατ’ αρχήν συμφωνούμε πλήρως με τις προϋποθέσεις που έβαλε ο Αντώνης Σαμαράς και ειδικότερα για να υπάρξει συναίνεση θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ:
1) Να πάψει να τα φορτώνει όλα....
στην τελευταία διακυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία. Θα πρέπει να παραδεχτεί δημοσίως ότι για το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, ευθύνονται όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, διαφορετικά, το να ζητά θυσίες και εθνικά μέτωπα, ακούγεται λίγο ως ανέκδοτο και φυσικά δεν πείθει κανέναν να υποστεί οικονομικές θυσίες.
2) Να αποσύρει το νομοσχέδιο για την ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών και να αναζητήσει εθνική συναίνεση και γι’ αυτό.
3) Να αποσύρει το ολοκληρωτικό νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο που οδηγεί σε αρχηγικές μοναρχίες και να αναζητήσει και εδώ συνεννόηση για έναν δημοκρατικό εκλογικό νόμο.
4) Να αποσύρει το νομοσχέδιο για τον σχέδιο «Καλλικράτης», σήμερα μέσα σε μία τέτοια δίνη οικονομικής κρίσης και να εξεταστεί καλύτερα με ευρύτερες συναινέσεις, γιατί δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να μπούμε σήμερα σε μια διαδικασία που αύριο θα την αλλάξει η Νέα Δημοκρατία.
Όμως εμείς εδώ κάτω από τη βάση θα ζητούσαμε από τον Αντώνη Σαμαρά να μην μείνει μόνο σ’ αυτούς τους όρους.
Ζητάμε να βάλει χέρι στο πολιτικό σύστημα της χώρας και να θυμηθεί κάποιες από τις 20 προτάσεις που είχε κάνει παλαιότερα. Τώρα είναι η ευκαιρία να τις αποδεχτεί το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί για παράδειγμα να μιλάει το ΠΑΣΟΚ για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με το νομοσχέδιο που φέρνει ο κ. Καστανίδης, το οποίο ρίχνει "στάχτη στα μάτια" του λαού, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έχει προτείνει να εκλέγεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης από το φυσικό της χώρο, που σημαίνει πραγματική ανεξαρτησία.
Δεν αντέχουμε λοιπόν άλλη μία συναίνεση σε επίπεδο κορυφής, χωρίς να αλλάξει τίποτα από το σάπιο και αναποτελεσματικό πολιτικό σύστημα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: