Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Στον Σαμαρά δεν ταιριάζουν οι φιέστες...


Ευχόμαστε “καλή αρχή” στον Αντώνη Σαμαρά και τους άλλους συμπολεμιστές για τη «Νέα Μεταπολίτευση» στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας για το Συνέδριο και τις  προσυνεδριακές διαδικασίες, αλλά αρχίσανε στραβά, αν μας το επιτρέπουν
Το ραδιοφωνικό και το τηλεοπτικό σποτ, καταρχήν. Επιεικώς απαράδεκτα. Άθλιο σενάριο, άθλιο σπικάζ, άθλια εικόνα, άθλιο μοντάζ, όπως επισημαίνουν και αναγνώστες μας.
Έλεος , θα μας βγουν τα μάτια και θα βουίζουν μέρες τ’  αυτιά μας.
Και με το image του Σαμαρά τι θα γίνει; Μόνον του τον αφήνουν μπροστά στην κάμερα και τους φωτογράφους; Δεν τον προσέχει κανείς;
Πολύ φοβούμαι ότι όσοι ευθύνονται.....
γι αυτήν την απαράδεκτη «εικόνα» της νέας ηγεσίας είναι οι ίδιοι που λυμαίνονταν επικοινωνιακά τη ΝΔ, χρόνια τώρα.
Και όσοι διαμαρτύρονται για «ξύλινη γλώσσα» στις επίσημες ανακοινώσεις της ΝΔ – όλες πλην του Σαμαρά – ας ψάξουν μπας και τις γράφουν οι ίδιοι κοντυλοφόροι με πριν. Για να μην τρελαθούμε δηλαδή τελείως.
Μέχρι για τη «Νέα Μεταπολίτευση που …ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία» διαβάσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωση.
(Προφήτη που είσαι; Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά)
Και φυσικά θα πάμε κι εμείς στην αυριανή πανηγυρική έναρξη στο ΣΕΦ γιατί με αυτά και με τα άλλα, δεν το γλεντήσαμε που τσακίσαμε τον Μηστοτακισμό.
Αλλά, μεταξύ μας, οι φιέστες είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα η βάση της ΝΔ. Και ο Σαμαράς.
Η βάση θέλει διάλογο και συμμετοχή. Δεν θέλει κλειστές πόρτες, ούτε ρεζερβέ καρέκλες. Και ο Σαμαράς χρειάζεται να είναι σε διαρκή κίνηση μέσα στις μάζες.
Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν αντί για πανηγυρικές ομιλίες να οργάνωναν μια λαϊκή συνέντευξη του Αντώνη, όπου ο καθένας θα ρωτούσε κι αυτός θα απαντούσε για το πώς πήγαμε μέχρι τώρα και πως θα προχωρήσουμε αύριο.
Δεν το σκέφθηκε κανείς; Περίεργο…
Αυτές οι 800 000 χιλιάδες (κόντρα σε κάθε πρόβλεψη) που περίμεναν  ώρες  ατελείωτες για να ψηφίσουν, ήταν θυμωμένοι νεοδημοκράτες και πολίτες από άλλους χώρους που ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα και να δώσουν μια εντολή στον Σαμαρά: Να τα αλλάξει όλα.
Σε επίπεδο οργάνωσης
Σε επίπεδο ανθρώπων
Σε επίπεδο ιδεών.
Αυτά όμως θέλουν χρόνο για να αλλάξουν. Και ο κόσμος θέλει πολύ χρόνο να εμπιστευτεί ξανά τη Νέα Δημοκρατία.
Μπορεί όμως εύκολα και γρήγορα να εμπιστευτεί τον Αντώνη Σαμαρά!
Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να ανατρέψει το παλιό και να προτείνει το καινούργιο που θα δημιουργήσει ελπίδα.
Με απλά λόγια και κατανοητά, όχι με αναλύσεις χιλιάδων σελίδων.
Αυτό όμως δεν μπορεί  να γίνει με πολιτικές, συνταγές και ανθρώπους, που δοκιμάστηκαν, ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ!
Κυρίως όμως δεν μπορεί να γίνει μέσα από τον δεινόσαυρο που λέγεται «κομματικός μηχανισμός» που σαν Λερναία Ύδρα προσπαθεί τώρα να πνίξει κάθε πνοή καινούργιου στην Ρηγίλλης
Αυτενέργεια των πολιτών – κινηματικές διαδικασίες – διάλογος. Αυτή είναι η μοναδική λύση.

Από το ANTI WEBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια: