Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Είναι βαθειά νυχτωμένοι κάποιοι στην Ρηγίλλης....


Θα το πω όπως το αισθάνομαι:
Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι στην Ρηγίλλης εξάντλησαν όλοι τους την ενέργεια στην εκλογή του Σαμαρά και τώρα νομίζουν ότι έβαλαν τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο και θα έρθει η σειρά τους να κυβερνήσουν! Για αυτό και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρήσουν τις καρέκλες που κατέλαβαν!
Ας τους φωνάξει κάποιος ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι! Και να τους σκουντήσει,  μήπως και ξυπνήσουν!
Τι θέλω να πω;
Μετά το τραγικό.....
περιστατικό με τη δολοφονία του νεαρού παιδιού στα Πατήσια, ο  Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε (και καλά έκανε) το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Η επίσκεψη ήταν εντελώς ανοργάνωτη. Πήραν απλώς τον Σαμαρά και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Χωρίς καμιά προετοιμασία, χωρίς να το προαναγγείλουν, χωρίς να ενημερώσουν τον κόσμο – λες και ήταν υπουργός και έκανε αιφνιδιασμό στα όργανα.
Πάμε παρακάτω: Πως χειρίζονται σήμερα τα «αντισαμαρικά» (θα το δεχθώ κι αυτό) ΜΜΕ το θέμα; Σε αντιπαράθεση με την επίσκεψη της Ντόρας στο νοσοκομείο, στην μητέρα και  την τραυματισμένη κόρη της που νοσηλεύονται.
Καλά δεν βρέθηκε ένας Χριστιανός να πει στον Σαμαρά ότι έπρεπε να πάει και στο Νοσοκομείο; Και εκτός από το Τμήμα να περιοδεύσει και στην περιοχή να μιλήσει με τους κατοίκους – τα μόνιμα θύματα της εγκληματικότητας;
Η διαχείριση της νίκης είναι απείρως δυσκολότερη από την κατάκτησή της.  Και όλοι γνωρίζαμε ότι ο δρόμος του Αντώνη Σαμαρά  θα ήταν ανηφορικός και τα εμπόδια πολλά.  Η εκλογή του,  με τον τρόπο που έγινε, αιφνιδίασε  το πολιτικό κατεστημένο της χώρας.  Η Ν.Δ. , που από της ιδρύσεως, ήταν κόμμα  προσώπων και βαρονιών, έγινε ξαφνικά  παράταξη  «λαϊκής βάσης», με μαζική συμμετοχή. Οι βαρόνοι είδαν την επιρροή τους να εξανεμίζεται. Τα ΜΜΕ, που  διαμόρφωναν  τις εξελίξεις και προωθούσαν  τους εκλεκτούς τους, υπέστησαν πανωλεθρία. Η εκλεκτή τους, έχασε κατά κράτος. 
Τώρα όμως, μετά την πρώτη ταραχή, η Ντόρα και οι αντίπαλοι του Σαμαρά ανασυντάσσονται. Και το βλέπει κανείς αυτό παντού, από τα ΜΜΕ και τα μπλογκς μέχρι τις τοπικές οργανώσεις και την βάση.
Γνωρίζουν  άραγε στην Ρηγίλλης ότι η κ. Μπακογιάννη, κινείται ήδη δραστήρια εν όψει Συνεδρίου; Ότι βλέπει κόσμο, αναδιοργανώνεται και ετοιμάζει την  επάνοδό της;  Και ότι υπάρχει κόσμος δυσαρεστημένος εκεί έξω.
Δεν ξέρω πόσοι το πήραν χαμπάρι, αλλά κυκλοφορούν και κάτι «δημοσκοπήσεις» που δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται περισσότερο ένα «κεντρώο σχήμα Βενιζέλου –Μπακογιάννη για να βγάλει τη χώρα από την κρίση»!  (Εντελώς τυχαία,  λέω εγώ, τίθεται το ερώτημα!)
Είναι πολλά αυτά που μπορεί να πει κανείς για τους τρόπους υπέρβασης της βασικής αντίθεσης της σημερινής ΝΔ: Ένας πανίσχυρος αρχηγός μεγάλης εμβέλειας και αποτελεσματικότητας  από την μια  και ένας ανύπαρκτος  μηχανισμός από την άλλη.
Εγώ θα πω λίγα λόγια και σταράτα. 
1. Πορεία του Σαμαρά προς τη βάση  με αφορμή το Συνέδριο. Ο ψηφοφόρος θέλει να βλέπει, απτά,  τι μπορεί να περιμένει από τον πολιτικό αρχηγό όταν θα γίνει πρωθυπουργός
2.Στις προσυνεδριακές να μιλάει ο κόσμος και όχι τα στελέχη που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους.
3. Το Συνέδριο της ΝΔ να γίνει υπόθεση των τοπικών κοινωνιών και όχι των χρεοκοπημένων στην συνείδηση του κόσμου Νομαρχιακών.
4. Στην πορεία του Συνεδρίου να αναδειχθεί το επιτελείο του Σαμαρά. Εκείνοι που θα κυβερνήσουν μαζί του. Τα 10 άτομα που θα τον πλαισιώνουν από δω και πέρα.
  Καλή Ανάσταση
 Ένας οργισμένος Σαμαρικός



Δεν υπάρχουν σχόλια: