Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Δεν χρειαζόμαστε λογιστή , αλλά Ηγέτη!!!!


Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες λίγο πολύ τα ξέραμε. Είχε φροντίσει όλες αυτές τις ημέρες ο ψιττακισμός. Δεν θα σταθώ στο άδικο και κοινωνικά αμαρτωλό πνεύμα τους.Γιατί δεν είναι αυτό το επίκεντρο όλων όσων συμβαίνουν στην χώρα μας.
Εκείνο που στιγμάτισε την χθεσινή ημέρα ήταν η ατολμίατου Πρωθυπουργού να εμφανισθεί ο ΙΔΙΟΣ και να ανακοινώσει αυτά τα μέτρα. ΚΡΥΦΤΗΚΕ!  Έστειλε τονκυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή να ανακοινώσει τα μέτρα.
Το υπουργικό συμβούλιο αυτή την φορά δεν μεταδόθηκε live από την κρατική τηλεόραση, αντίθετα με όλες τις.....
άλλες φορές και αντίθετα με τα όσα έχει εξαγγείλει περί «Ανοικτής διακυβέρνησης» ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου.
Και αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα. Ο τόπος σ` αυτή την δύσκολη διεθνή οικονομική κρίση (και ΟΧΙ ΜΟΝΟ – κρατήστε το αυτό και θα με θυμηθείτε!) χρειάζεται ΗΓΕΤΗ. Και οπωσδήποτε μόνο Ηγέτης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιος που στα δύσκολα  κρύβεται  από τον ελληνικό λαό !
Ο Ηγέτης δομεί τα σταθερά της κοινωνίας , οικογένεια , πατρίδα , παιδεία γιατί διαφορετικά δομεί το πολιτειακό χάος. Ο Ηγέτης είναι ο μπροστάρης και όχι αυτός που κατέχεται από φοβικά σύνδρομα ή σπιθαμιαίες αντοχές πολιτικής εγκυρότητας. Είναι αυτός που έχει άμεση και πλέρια επικοινωνία με τον λαό, κι αυτήν την επικοινωνία ταυτόχρονα τη μετουσιώνει σε πολιτική.
Ηγέτης είναι ο χαρισματικός κυβερνήτης.(Υπενθυμίζω και τονίζω ότι : «ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΕΣΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙN» του Αλκιβιάδη .Δηλαδή το να κυβερνάς σημαίνει να προβλέπεις  εξελισσόμενες καταστάσεις κοινώς να προνοείς . Κυβερνώ = Προνοώ)
Δυστυχώς ο κ. Γ. Παπανδρέου με τη χθεσινή του επιλογή στρέφεται προς μια γραφειοκρατικού τύπου διακυβέρνηση όπως συμβαίνει π.χ στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Δηλαδή μια σημειακή γραφειοκρατική διακυβέρνηση που πρέπει να κλείσει προϋπολογισμό. Είναι βαθιά διαχειριστικός ο ρόλος του.
Μα η χώρας μας ( και γενικότερα η Ευρώπη αφού ΑΥΤΟ είναι στην ουσία το πρόβλημά της) δεν  χρειάζεται λογιστή , αλλά ΗΓΕΤΗ !
Και στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου δυστυχώς  η χώρα μας δεν θα τον βρει!

Από το politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: