Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

8ο Τακτικό Συνέδριο ΝΔ. Πολύ θόρυβος για το τίποτα;


Μετά την σημαντική ομιλία του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για την οργάνωση του κόμματος, εμείς εδώ κάτω, τα απλά μέλη της βάσης, ξαφνικά νοιώσαμε ένα πολιτικό μούδιασμα.
Εμείς, η βάση του κόμματος θέλουμε να πάψει πλέον το κόμμα να είναι ολιγαρχικό και πολύ περισσότερο αρχηγικό.

κ. Πρόεδρε,
Στην πρόσφατη εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, αν και στην αρχή είχαμε αποφασίσει να μείνουμε ουδέτεροι, στη συνέχεια κάποιοι λάθος χειρισμοί στην προεκλογικοί εκστρατεία της κ. Μπακογιάννη,  μας έστρεψαν να σε υποστηρίξουμε γιατί διακρίναμε μια προσπάθειά σου να ανοίξει η δημοκρατία μέσα στο κόμμα, κάτι που και εμείς εδώ στη βάση το επιθυμούμε διακαώς.
Όμως μετά τις προτάσεις σου για την οργανωτική δομή του κόμματος διαπιστώσαμε ότι όλη η φασαρία για το 8ο Τακτικό Συνέδριο και όλη αυτή......
η τεράστια καθυστέρηση των 6 μηνών γίνεται τελικά για να εκλέγονται οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ από τα μέλη του κόμματος. Δηλαδή η όλη πολυδιαφημισμένη εσωκομματική δημοκρατία είναι αυτή η επουσιώδης αλλαγή και μόνο;;;;
Η εκλογή του προέδρου του κόμματος είχε ήδη αποφασιστεί από το έκτακτο συνέδριο. Η εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση της ΟΝΝΕΔ και αυτή ήδη είχε δρομολογηθεί, από εσένα, οφείλουμε να πούμε, αλλά αφορά το συνέδριο της νεολαίας και δεν έχει σχέση με το 8ο Τακτικό Συνέδριο.
Λοιπόν, αυτό ήταν; Η εκλογή των προέδρων των ΝΟΔΕ είναι η εσωκομματική δημοκρατία που περιμέναμε;;

κ. Πρόεδρε,
Εμείς εδώ στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, παύσαμε να το παίζουμε πλέον χειροκροτητές και αφισοκολλητές. Για μας είσαι η ευκαιρία που ζητούσαμε για να συμμετάσχουμε αποφασιστικά στην εσωκομματική δημοκρατία.
Θέλουμε λοιπόν να έχουμε το δικαίωμα να εκλέγουμε εμείς τόσο τους υποψήφιους βουλευτές της περιοχής μας όσο και τους υποψήφιους δημάρχους κ.λ.π.
Δεν θέλουμε πλέον ένα κόμμα που το εκάστοτε αρχηγικό περιβάλλον θα μας φοράει «καπέλο» όποιον κρίνει αυτό κατάλληλο για υποψήφιο. Θέλουμε λοιπόν η δημοκρατία να κατέβει στη βάση και όχι να συνωστιζόμαστε στους προθαλάμους της πολιτικής ολιγαρχίας για τα τοπικά κομματικά μας ζητήματα.
Θέλουμε να συμμετέχουμε αποφασιστικά, όπως και στην εκλογή του αρχηγού και όχι να έχουμε εσωκομματική δημοκρατία μόνο στα λόγια.    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι περιμένεις να καταλάβουν; Δες το κάδρο που περιβάλλει τον Αντώνη: παλιά υλικά, μέτριες προσωπικότητες τίποτα καινούριο. Απομονώνουν κάθε καινούριο ώσπου να το ελέγξουν -δεν έχουν καταλάβει ότι αλλάξαν οι καιροί. Βρε παιδί μου τουλάχιστον ας βάλουν στο πάνελ 10 νέους και νέες από την ΟΝΝΕΔ αντί γι αυτό το ...
Τέλος, αν δε δεις το κόμμα να φτιάχνει ηλεκτρονικές υποδομές μην περιμένεις και πολλά (και δεν εννοώ το lifting που επιχειρούν στο site...). Επίτερψέ μου επίσης και ένα άλλο σχόλιο: το ΠΑΣΟΚ θα πάει λέει τη χώρα στο ΔΝΤ αλλά κάθε συμφωνία με ΔΝΤ θέλει 180 στη Βουλή (28παρ2 του Συντάγματος). Έχει συναινέσει η ΝΔ σε κάτι τέτοιο; Κι αν όχι γιατί δε βγαίνει μπροστά να το πεί; Αγαπητέ φίλε δε φοβάμαι τίποτα, δεν προσμένω τίποτα είμαι λεύτερος...