Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Εκπληκτική πρόταση για ανάδειξη νέων στελεχών στη ΝΔ.


Σχετικό με την αμέσως προηγούμενη ανάρτησή μας, ήταν ένα σχόλιο-πρόταση που έγινε από κάποιον ονόματι Π. Χασάπη, στον πολύ καλό ιστοχώρο ANTI WEBLOG και συγκεκριμένα σε ανάρτηση με τον τίτλο «Η Αλεπού, το Λιοντάρι και ο Αντώνης».
Το πλήρες σχόλιο-πρόταση, με το οποίο εμείς συμφωνούμε απολύτως, έχει ως εξής:

"Αν η ΝΔ πάει στο συνέδριο με συνέδρους εκλεγμένους μέσα από τους ίδιους «κατινίστικους» μηχανισμούς και το παραγοντιλίκι της κακιάς ώρας, πάμε γι’ άλλα. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί.
Θα πρέπει πάση θυσία να αναδειχθούν....
νέα και άξια στελέχη, αλλά πως;;; με ποιο τρόπο;;;; Κανένας σοβαρός άνθρωπος που σέβεται το εαυτό του δεν θα πάει να πάρει την κατάσταση των μελών και να αρχίσει τα τηλέφωνα. Αυτό είναι κατινίστικη μέθοδος και φυσικά δεν είναι δημοκρατία.
Εδώ υπάρχει μια πρόταση:
Το καταστατικό λέει ότι η εκλογή των νέων ΔΣ των ΤΟ και των ΝΟ, θα γίνει από τις αντίστοιχες συνελεύσεις. Ναι, αλλά δεν λέει τίποτα για τον τρόπο σύγκλισης αυτών των συνελεύσεων. Έτσι αποφασίζεται και μία μέρα, από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, προσέρχονται τα μέλη των αντίστοιχων οργανώσεων και ψηφίζουν. Τώρα το ποιους ψηφίζουν, αυτό είναι γνωστό και κανονίζεται μέσω των γελοίων μηχανισμών.
Εδώ ακριβώς ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κάνει μια επαναστατική και καταστατικά απόλυτα νόμιμη παρέμβαση. Μπορεί, εφόσον επιθυμεί να αναδείξει καινούργια στελέχη να σπάσει την πιο πάνω παλιά μέθοδο εκλογής με έναν απλό τρόπο.
Η πρότασή μου είναι να γίνουν πραγματικές συνελεύσεις, τοπικές και νομαρχιακές και όχι απλά τυπικές συνελεύσεις μόνο στα χαρτιά. Δηλαδή προτείνω να γίνουν πραγματικές συνελεύσεις σε συγκεκριμένους χώρους, όπου θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι και αμέσως εκεί επιτόπου να ακολουθήσει ψηφοφορία με πολυσταυρία για την εκλογή τόσο των τοπικών συμβουλίων όσο και των συνέδρων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γίνει η εκλογή επιτόπου (έτσι εξάλλου λειτουργούσε η Δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα), όπου θα είναι νωπή και ζώσα η παράσταση του στελέχους που μίλησε και ταυτόχρονα δεν θα δώσει το χρόνο για παραγοντισμό. Έχει μεγάλη σημασία να γίνει με πολυσταυρία ώστε να απελευθερώσει εκείνα τα μέλη της συνέλευσης που θα έχουν επηρεαστεί από πριν, από διάφορους κομματικούς παράγοντες, για να έχουν και άλλες επιλογές.
Αντώνη Σαμαρά,
Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να συμμετάσχει και να μιλήσει. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσεις πλήρως. Οι ορισθείσες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις, όπου θα μιλήσουν κυρίως οι «πρωτοκλασάτοι» δεν επαρκούν και πάντως δεν μπορούν να αναδείξουν νέα κομματικά στελέχη, ούτε να τους μάθουν οι τοπικές κοινωνίες.
Αντώνη,
Ακολούθησε την πιο πάνω πανάρχαια μέθοδο της Άμεσης Δημοκρατίας, εκεί που δεν έχουν θέση τα ΜΜΕ, οι παράγοντες και οι μηχανισμοί. Δώσε την ευκαιρία σε νέα και άξια στελέχη που δεν είχαν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να γίνουν γνωστά στην κομματική βάση, να ακουστούν από τα ίδια τα ενδιαφερόμενα μέλη και ταυτόχρονα να κριθούν από αυτά.
Κάνε τη μεγάλη δημοκρατική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ μέσα από τα άρθρα του ήδη υπάρχοντος καταστατικού.
Χρησιμοποίησε την ουσία των λέξεων και όχι τις ίδιες τις λέξεις.
Φύγε μπροστά".

Από το ANTI WEBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια: