Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΝΔ: «Όχι» στο πάγωμα των συντάξεων....


Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος, για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό, αλλά και την πορεία του διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Ο κ. Λοβέρδος παρουσίασε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως τάσσεται υπέρ των μέτρων που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, έθεσε όμως τις “κόκκινες γραμμές” του κόμματος, όπως είναι για παράδειγμα..........
το πάγωμα των συντάξεων που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους, μέτρο με το οποίο η ΝΔ διαφωνεί ριζικά.
    “Ανταλλάξαμε σκέψεις, λειτουργώντας σε κλίμα συναίνεσης, όπως είναι απαραίτητο για τα εθνικά θέματα”, δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.
    Ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης, τόνισε πως η ΝΔ θα συμμετάσχει στο διάλογο για το κρίσιμο αυτό θέμα, ενώ θα τοποθετηθεί διεξοδικά όταν το ζήτημα έρθει στη Βουλή.
    Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίζει τα μέτρα που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Βρούτσης, ο οποίος πρόσθεσε πως το πάγωμα των συντάξεων που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν βρίσκει σύμφωνη τη ΝΔ και αποτελεί “κόκκινη γραμμή”.
    Ο κ. Βρούτσης, μάλιστα, ζήτησε τα κενά στα ασφαλιστικά ταμεία να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς, μου έκανε την τιμή, σήμερα, να με δεχθεί, με τους συνεργάτες του, προκειμένου να του πω ποιες είναι οι βασικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, τις οποίες έχουμε προετοιμάσει, στο μέτρο που ο κοινωνικός διάλογος, πια, τελειώνει. Επίσης, με άκουσε σε ό,τι αφορά την ενημέρωση που παρείχα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ασφαλιστικό Σύστημα, σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, μας δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερο ένα κλίμα συνεννόησης, που είναι απολύτως απαραίτητο για να λύσουμε τα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η συνεννόηση αφορά και τον 14ο μισθό, κύριε Υπουργέ;
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ανησυχείτε για κοινωνικές αντιδράσεις, κύριε Υπουργέ;
 Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ό,τι είχα να πω, αυτά που είπα, τα είπα. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Από το ANTI WEBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια: