Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Η οικογενειοκρατία επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία.

Μην ξεχνάμε ότι βασικό σύνθημα του Αντώνη Σαμαρά στην μάχη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο κόμμα μας ήταν η καταπολέμηση της οικογενειοκρατίας. Ο κόσμος πήγε στις κάλπες με υπομονή και επιμονή προκειμένου να δει την παράταξη να απαλλάσσεται από φαινόμενα οικογενειοκρατίας, μηχανισμών και νεποτισμού. Δυστυχώς όμως με λύπη βλέπουμε.....
την οικογενειοκρατία να επιστρέφει δριμύτερη.
Συγκεκριμένα, ανατέθηκαν καθήκοντα τομεαρχών του κόμματος σε αρκετά μέλη της οικογενειοκρατίας και προφανώς έπεται συνέχεια. Πρώτο και καλύτερο όνομα είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σημειωτέον, μέχρι πρότινος μιλούσε για δύο τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος, εκτός από πολιτικός γόνος είναι και εκπρόσωπος μιας εκ των τριών κύριων πολιτικών οικογενειών (Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης) που πρωταγωνιστούν στη χώρα μας τα τελευταία 70 χρόνια. Γιατί λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε τη διαιώνιση αυτής της οικογένειας; Εκτός του Κυριάκου, θέσεις τομεαρχών ανατέθηκαν στους Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρη Σταμάτη, προερχόμενοι όλοι τους από πολιτικά τζάκια.
Εμείς θέλουμε τον Σαμαρά ηγέτη που θα κάνει ρήξεις και όχι διαχειριστή της υπάρχουσας κατάστασης που απλά θα κινείται σε επίπεδο συμβιβασμών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πές τα χρυσόστομε. Επιτέλους κάποιος να μιλήσει, θα τρελαθούμε όλοι μ' αυτό το κόμμα. Από τη μια δεν θέλουμε οικογενειοκρατία και από την άλλη πάει "σόι το βασίλειο", όπως είπε και ο Σαμαράς στο Ζάππειο.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, αν και δεν είναι τομεάρχης.

Τάκης speaking είπε...

Παιδιά, βιάζεστε πολύ, αν και αυτό με τον Κυριάκο, δεν μου κάθεται καλά. Η μια οικογένεια "Καραμανλή" μάλλον τελείωσε. Από τις άλλες δύο (Παπανδρέου, Μητσοτάκης), γιατί θα πρέπει να μείνει η οικογένεια "Μητσοτάκη"; Θέλω να πιστεύω ότι η επιλογή αυτή είναι ένας προσωρινός πολιτικός ελιγμός και στην κατάλληλη στιγμή θα τελειώσει.