Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Αντώνη Σαμαρά, τι λέει ο Κακλαμάνης;




Απ’ ότι μάθαμε ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι θα είναι οπωσδήποτε υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Μάλιστα απ’ ότι διαβάζουμε στα blogs, φαινόταν σίγουρος σαν να είχε το χρίσμα από το κόμμα.
Δεν γνωρίζουμε αν ο Αντώνης Σαμαράς του υποσχέθηκε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, κάτι το οποίο είναι μάλλον απίθανο.
Εκείνο πάντως για το οποίο όλοι εμείς στηρίξαμε τον Αντώνη Σαμαρά είναι για να φέρει τη δημοκρατία στο κόμμα. Και όταν λέμε δημοκρατία δεν εννοούμε την εκλογή μόνο του αρχηγού από τη βάση άλλα και.....
όλων των άλλων υποψηφίων (βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών) για τους οποίους θα κληθούμε να αγωνιστούμε και να στηρίξουμε. Δεν θα παίξουμε άλλο το ρόλο των προβάτων. Για το θέμα αυτό έχει δεσμευτεί και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Εξάλλου παρόμοια ήταν και η πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη. Περιμένουμε μάλιστα πως και πως αυτές τις αλλαγές στο νέο καταστατικό του κόμματος, να ανασάνουμε.
Επομένως φίλε Νικήτα, δεν θα πρέπει να λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο. Δηλαδή εμάς.
Εκτός φυσικά αν κι’ αυτή τη φορά προδοθούν οι προσδοκίες μας.
   

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το αυτονοητο...
αυτο λεει.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά τα έχετε μπερδέψει λίγο. Ο Κακλαμάνης δεν ζήτησε να πάρει το χρίσμα. Λέει αυτό που έχει δηλώσει πριν ένα χρόνο. Ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, όπως το δικαιούται άλλωστε ως ήδη εκλεγμένος δήμαρχος. Τώρα αν η Ν.Δ. τον στηρίξει ή όχι, αν θα αποφασίσει μέσα από τη βάση ή θα είναι απόφαση του προέδρου, είναι άλλο θέμα. Θέλω να πιστεύω πάντως ότι του αναγνωρίζετε το δημοκρατικό δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος, έστω και χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ. Όσον αφορά το ρόλο της βάσης καλή η συμμετοχική δημοκρατία αλλα μην καταργήσουμε και το ρόλο του προέδρου να λαμβάνει αποφάσεις για σημαντικά θέματα. Διαφορετικά να τον εγκαλέσουμε για το γεγονός ότι δεν μας ρώτησε που έβαλε εκπρόσωπο τον Παναγιωτόπουλο και όρισε τους νέους γραμματείς χωρίς τη συμμετοχή της βάσης.

TheAthensID είπε...

Αγαπητοί Φίλοι
Το ζήτημα δεν είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων...
Το ζήτημα είναι οι υποψήφιοι να υποδειχτούν από τη βάση...
Με κατά τόπους ψηφοφορίες, ηλεκτρονικά (είναι σήμερα εφικτό) και χωρίς ουρές...
Διαφορετικά οι 800,000 θα γίνουν 800,000 οργισμένοι.
Και το κόμμα αρχηγικό...