Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Θέλουμε Συνέδριο κόσμιο και παραγωγικό.

Όλοι εσείς οι σύνεδροι που θα συμμετάσχετε από αύριο στις εργασίες του Συνεδρίου του κόμματος, αν και δεν εκπροσωπείτε κανέναν μας πλέον, θα πρέπει, παρόλα αυτά, να διαφυλάξετε την εικόνα της παράταξης, την ενότητα και την ουσία της Δημοκρατίας. Η βάση θα τιμωρήσει πολιτικά όσους δεν φερθούν κόσμια και δημοκρατικά με σεβασμό στις απόψεις που ο καθένας έχει το απόλυτο δικαίωμα να εκφράσει. Η βάση της Νέας Δημοκρατίας θα απομονώσει συμπεριφορές χουλιγκανισμού και άναρθρες κραυγές. Η βάση θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλους εκείνους που θα επιδιώξουν να κάνουν κριτική όχι με όρους μέλλοντος αλλά με όρους παρελθόντος. Όχι απλά σας καλούμε, αλλά απαιτούμε από εσάς να μιλήσετε για τα αίτια της εκλογικής συντριβής, όσο και αν πονάνε, αλλά δημοκρατικά και κόσμια.
Καλούμε εσάς τους υποψήφιους.......
(Μπακογιάννη, Σαμαρά, Ψωμιάδη), να μας παρουσιάσετε τις πολιτικές σας προτάσεις για το αύριο του κόμματος και της χώρας. Έχουμε χορτάσει από αοριστολογίες και «μεσσίες» διαχειριστές. Θέλουμε πολιτικό όραμα. Θέλουμε κομματική και λαϊκή συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων τόσο για το κόμμα όσο και για τη χώρα.
Τέλος καλούμε τους διάφορους λαγούς και κουνέλες του δαχτυλιδιού να παράγουν πολιτική και να αφήσουν την παρελθοντολογία. Σ’ αυτό το κόμμα θα ζήσουμε όλοι και η ζωή είναι μέλλον δεν είναι παρελθόν.     

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Θέλουμε ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, που θα αντιπολιτευτεί το ΠΑΣΟΚ ή ένα κόμμα περιχαρακωμένο επιρρεπές στον λαϊκισμό, που θα προσεγγίσει τα σύγχρονα προβλήματα με παλαιοκομματικές συνταγές; Η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Η ιδεολογική περιχαράκωση της ΝΔ είναι συνταγή αποτυχίας" , " δικός μου αγώνας είναι να ξανακάνω τη ΝΔ να πιστέψει στον εαυτό της " Ντ. Μπακογιάννη, ομιλία στο έκτακτο συνέδριο 7-11-2009


Ενα κόμμα χωρίς ιδεολογία είναι καράβι δίχως καπετάνιο. Πολυσυλλεκτικό πρέπει να είναι το κόμμα, πολυιδεολογικό δεν μπορεί να είναι γιατί αντί να συνθέτει απόψεις υπό το πρίσμα μιάς κυριαρχούσας τάσης θα αυτοδιαλύεται από τις συνυπάρχουσες, αλλά όχι συνιστώσες, τάσεις. Δηλαδή, πως θα ξεχωρίζω απο το ΠΑΣΟΚ; με βάση ποια κριτήρια;
Αυτό που εισηγήθηκε η κ. Μπακογιάννη είναι άκρως επικίνδυνο αν οχι διαλυτικό. Δεν θα καταντήσει η ΝΔ κόμμα ΟΦΑ, που η πολυσυλλεκτικότητά της θα την κάνει καράβι έρμαιο των αντιλήψεων των επιβατών του.

Εξ άλλου, ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία θα αναγκάζεται σε λαϊκισμούς, για να χαϊδεύει αυτιά. Να είναι σίγουρη οτι η ΝΔ και η βάση πιστεύει στον εαυτό της, κάτι λαμόγια της πολιτικής απορρίπτει και θα τα απορρίψει

Φοβάμαι οτι σκοπίμως χρησιμοποιεί εύηχες εκφράσεις, θεωρώ όμως οτι είναι επικίνδυνες να ακούγονται από πρωτοκλασάτα στελέχη σε συνέδριο. Άλλωστε, γιατί δεν εξέφρασε την άποψή της μέχρι σήμερα στα όργανα του κόμματος; Εκτός αν πριόνιζε τη καρέκλα υπογείως και επιφύλλασσε το ρόλο του ισοπεδωτικού μεταρυθμιστή για τον εαυτό της. Τέτοια εκφράζει και αρχίζω να φοβάμαι για το μέλλον της παράταξης, χωρίς μάλιστα να φταίω σε τίποτα.
kostas

nd voice είπε...

Φίλε μας Ανώνυμε,

Χωρίς να παίρνουμε το μέρος κανενός υποψηφίου, συμφωνούμε απόλυτα ότι το κόμμα μας πρέπει να έχει συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα και θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτήν. Όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, ένα κόμμα χωρίς ιδεολογική ταυτότητα είναι καράβι χωρίς καπετάνιο. Αν ένα κόμμα δεν έχει ανεβασμένη την κομματική του συσπείρωση δεν έχει καμία πιθανότητα εξουσίας. Ακόμα και αν έρθει στην εξουσία ευκαιριακά, ποτέ δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει συγκεκριμένο πρόγραμμα με πυγμή και σταθερότητα, αλλά θα κατευθύνεται από εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα.

Ευχαριστούμε για την παρέμβασή σου.