Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Αντώνη Σαμαρά, άκουσέ μας και τόλμησε. Ή τώρα ή ποτέ.




Αντώνη Σαμαρά,
Η εκλογή σου στην ηγεσία του κόμματος έγινε, όπως παραδέχονται όλοι, με σχεδόν κινηματικές διαδικασίες. Ανατράπηκαν όλα τα δεδομένα και από το πουθενά ένα τεράστιο αγανακτισμένο πλήθος Νεοδημοκρατών, που έχουν κατασυκοφαντηθεί για συντηρητισμό και οπισθοδρόμηση, σε εξέλεξε στην ηγεσία του κόμματος γιατί του μίλησες για αλλαγή σε όλους τους τομείς. Γιατί πίστεψε ότι εσύ, που κάποτε δεν υπολόγισες τη σίγουρη πολιτική σου καριέρα, θα είσαι ο νέος επαναστάτης που θα τα ανατρέψει όλα. Είσαι λοιπόν καταδικασμένος να είσαι ο οραματιστής επαναστάτης και όχι ο νέος διαχειριστής. Σε διαφορετική περίπτωση.......
, η απογοήτευση αυτού του κόσμου θα είναι τεράστια.

Αντώνη Σαμαρά,
Κάποτε, είχες κάνει 20 επαναστατικές προτάσεις που ανέτρεπαν τον παλαιοκομματισμό, όπως έλεγες, αλλά και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα θα συμπληρώναμε εμείς. Π.χ. το ασυμβίβαστο βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, το όριο πρωθυπουργικής θητείας οι δύο τετραετίες, η μείωση των βουλευτών σε 200, η άρση της ασυλίας των βουλευτών, η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων κ.λ.π. Θα θέλαμε λοιπόν τώρα να ξέρουμε αν και πόσες από αυτές, εξακολουθείς να πιστεύεις ακόμα.

Αντώνη Σαμαρά,
Ο κόσμος μας αισθάνεται ότι έχουμε παραχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ την πρωτοβουλία να παρουσιάζει διάφορες προτάσεις του για θεσμικές αλλαγές (άσχετα με το τι είναι αυτές) και εμείς να ακολουθούμε. Αν δεν το έχεις αντιληφθεί ή δεν σου το έχουν μεταφέρει οι σύμβουλοί σου, υπάρχει ένα μούδιασμα στον κόσμο μας, μετά την αρχική ανάταση.
Εξαίρεση, η πολύ καλή η πρωτοβουλία σου για τον εκλογικό νόμο που αιφνιδίασε το ΠΑΣΟΚ και έδωσε την ευκαιρία να αυξηθούν οι εσωτερικές του αντιδράσεις. Ταυτόχρονα έδωσε και σε μας την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε με τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ. Όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στις δικές μας ρηξικέλευθες πιο πάνω προτάσεις, τώρα που είναι ακόμα νωρίς για να αρχίσει να τις αφομοιώνει ο λαός και να τις συζητά, αλλάζοντας το πολιτικό κλίμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, γιατί αν ο λαός σε καταχωρήσει στη συνείδησή του ως έναν ακόμα διαχειριστή και ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ εδραιωθεί στην εξουσία, τότε θα έχεις χάσει το πλεονέκτημα του πολιτικού αιφνιδιασμού και τον τίτλο του οραματιστή επαναστάτη πολιτικού και όποια πρόταση και να γίνει μετά θα φαίνεται υστερόβουλη και μικροκομματική, επιβαλλόμενη από τις δημοσκοπήσεις των κατεστημένου.
Υπάρχει και κάτι πολύ χειρότερο. Να εκμεταλλευτεί το γεγονός ο Καρατζαφέρης και να αρχίσει να πετάει αυτές τις δικές σου προτάσεις πρώτος, όπως έκανε με το δημοψήφισμα. Τότε δεν θα σου αφήσει χώρο να ανασάνεις, αλλά θα σε εγκλωβίσει μόνο σε οικονομίστικες διαχειριστικές λογικές και προτάσεις.
Περί των 20 προτάσεων θα επανέλθουμε.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: