Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ελλάδα, η χώρα των ακραίων αντιθέσεων.





1. Έχουμε πολλαπλάσιο αριθμό καθηγητών ανά μαθητή από άλλες χώρες, αλλά πολύ κακή ποιότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

2. Έχουμε τόσους στρατηγούς όσους περίπου οι ΗΠΑ, αλλά όχι στρατό. Για πιο κάτω αξιωματικούς, δεν το συζητάμε
3. Έχουμε διπλάσιο αριθμών αστυνομικών, σε αναλογία πληθυσμού, από πολλές άλλες χώρες, αλλά ανύπαρκτη αστυνόμευση.
4. Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εφοριακών από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά....
ταυτόχρονα και τη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.
5. Έχουμε τους περισσότερους δικαστές ανά κάτοικο και τους πιο ακριβοπληρωμένους, αναλογικά, αλλά δεν έχουμε Δικαιοσύνη.
6. Έχουμε 349 ειρηνοδικεία, αλλά την πιο αργή απονομή δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο.
7. Έχουμε πληθώρα δημοσιογράφων στην κρατική τηλεόραση που παίρνουν μισθούς μεγαλύτερους από τον πλανητάρχη Ομπάμα, αλλά τηλεθέαση μηδενική και ποιότητα κακή.
8. Έχουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περί τις 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις και ΝΠΔΔ, με χιλιάδες απασχολούμενους, αλλά δεν έχουν καμία  χρησιμότητα για τους δημότες.
9. Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους αναλογικά από κάθε άλλη χώρα του πλανήτη, αλλά δεν έχουμε ποιότητα δημοσίων υπηρεσιών.
10. Ξοδεύομε τα λιγότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για υγεία, παιδεία και δημόσιες επενδύσεις, ενώ  ξοδεύουμε αναλογικά τα διπλάσια από τους άλλους  για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς να έχουμε διοίκηση.
11.  Έχουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, αλλά δεν έχουμε καράβια να πάνε στα ελληνικά νησιά.
12. Έχουμε τους περισσότερους δικαστικούς υπαλλήλους αναλογικά στον κόσμο, αλλά και την πιο αργή απονομή Δικαιοσύνης.
13. Έχουμε τους περισσότερους σε σχέση με τον πληθυσμό αλλά και τους πιο ακριβούς βουλευτές στον κόσμο, αλλά και τη χειρότερη δημοκρατία.
Εμείς απ’ όλα τα ανωτέρω διακρίνουμε μια τάση των απασχολούμενων στο δημόσιο τομέα να εισπράττουν "δικαιωματικά", χωρίς να προσφέρουν στην κοινωνία απολύτως τίποτα.
Όμως παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι φταίνε οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν ακόμα περισσότερο φόρο για να συντηρούν με τα δικά τους αποκλειστικά χρήματα κι’ άλλους αργόσχολους στο Δημόσιο Τομέα.
Μην πείτε τίποτα για τη Νέα Δημοκρατία. Κι’ εμείς μία από τα ίδια ήμασταν.

ΥΓ. Όλα τα πιο πάνω είναι όσα μπορέσαμε να βρούμε εμείς. Εσείς μπορείτε εδώ να προσθέσετε κι’ άλλες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: