Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κοινή κάθοδος "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και "Άρματος Πολιτών".


Ο κ. Δημαράς επιβεβαίωσε την πληροφορία που κυκλοφορούσε τις τελευταίες μέρες για κοινή κάθοδο στις εκλογές της 6ης Μαΐου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Όπως εξηγεί στην ανακοίνωση, δεν απέδωσαν καρπούς οι προσπάθειες για συμπόρευση των αντιμνημονιακών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μνημονιακή επιλογή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπενθυμίζει ότι....

ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα είχε προσκαλέσει σε συνεργασία, ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
«Αν και διαφορετική η πολιτική καταγωγή μας, δεχθήκαμε ως Άρμα Πολιτών τη συνεργασία, η οποία βασίζεται σε 10 αρχές πάνω στις οποίες συμφωνήσαμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού την προδοσία» επισημαίνει στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, τονίζεται ότι είναι σαφές πως η συμφωνία αναγνωρίζει και επικυρώνει το απαράβατο δικαίωμα σε επιμέρους διαφορετικές εκτιμήσεις του Άρματος Πολιτών.
Αναφορικά με τους όρους της συνεργασίας είναι:
1. Πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
2. Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών και όχι των αόρατων αγορών.
3. Ναι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
4. Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.
5. «Κόκκινες Γραμμές» στα εθνικά θέματα, απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας.
6. Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια.
7. Τήρηση των διεθνών υποχρεώσεών μας, εφόσον δεν είναι σε βάρος του λαού, αλλά και εξέταση όλων των παραμέτρων που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο, για να αρνηθούμε επαχθείς όρους που έχουν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και από τη σημερινή δοτή συγκυβέρνηση.
8. Αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία, των θεσμών με επίκεντρο το άρθρο 86. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του σημερινού νομικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών.
9. Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων - αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα – με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών.
10. Περιφρούρηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και άρνηση κάθε ανοχής, υπογραφής και συμφωνίας σε μείωση μισθών και συντάξεων, σε πρόσθετους φόρους και οικονομικές επιβαρύνσεις για την κοινωνία.
11. Ναι σε αναπτυξιακές λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
12. Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
13. Ναι σε όποιες θεσμικές πρωτοβουλίες βοηθούν στην πάταξη της γραφειοκρατίας.
14. Ναι στην ανοικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους με τα βασικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση) να είναι υπό την εποπτεία του κράτους ως δημόσια αγαθά για όλους τους πολίτες.

Πηγή:  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: