Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πάμε σε μισθούς Βουλγαρίας, με υπογραφή Βενιζέλου - Κατώτερη αμοιβή τα 180-287 ευρώ.


Δεσμεύσεις-σοκ, που θα προκαλέσουν περαιτέρω μειώσεις έως και 65% στους ήδη «κουρεμένους» κατά 22%-32% βασικούς μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω περικοπές συνολικών αποδοχών έως και 80%, σταδιακά μέσα στην τριετία 2013-2015, ανέλαβε η ελληνική πλευρά με την υπογραφή του νέου... επαχθούς Μνημονίου Οικονομικής Πολιτικής!

Το μέτρο σύγκρισης

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», το κείμενο του νέου Μνημονίου, το οποίο υπέγραψαν ο διορισμένος πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος και ο τέως υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, δεσμεύει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει, το αργότερο ως το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, στην υιοθέτηση ρυθμίσεων που θα προβλέπουν την… «απλοποίηση» της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέσω της καθιέρωσης ενός ενιαίου κατώτατου βασικού μισθού για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτως του χρόνου προϋπηρεσίας και της οικογενειακής κατάστασης!

Ο μισθός αυτός θα πρέπει, ταυτόχρονα, να είναι «ευθυγραμμισμένος» με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο κατώτατος μισθός στις λεγόμενες συγκρίσιμες χώρες, δηλαδή τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία, όπου οι κατώτατοι μισθοί κυμαίνονται αυτή τη στιγμή μεταξύ 170 και 287 ευρώ το μήνα!

Από: e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: