Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Σαμαράς: Κατά Δ.Ν.Τ. και μηχανισμού στήριξης...


Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στη οικονομία, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup.
Η συνάντηση κράτησρε  περισσότερο από μιάμιση και πρεαγματοποιηήθηκε ενώ είχε προηγηθεί σκληρή κόντρα στη Βουλή για το φορολογικό,
Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί πλέον μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι και η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που επέμεινε ότι κάθε ανάμειξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ήταν καταστροφική για την πορεία της χώρας, ενω επανέλαβε τις...
θέσεις του για “κόκκινες γραμμές” στα Εθνικά Θέματα
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ενημερώθηκα, ενημέρωσα και συζητήσαμε σε βάθος τις κρίσιμες πτυχές αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Εγώ εξακολουθώ να θεωρώ ότι, με το κατάλληλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.
 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα κάνουμε χρήση του μηχανισμού;
 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Σας επαναλαμβάνω ότι, όσο λιγότερο μιλάμε, τόσο  καλύτερα για την οικονομία.
 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε στον Πρωθυπουργό τον τρόπο, με τον οποίο μπορεί η χώρα –με κατάλληλο μείγμα πολιτικής- να περάσει μόνη της την κρίση, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγει στον Μηχανισμό Στήριξης. Ανέλυσε επίσης τους λόγους για τους οποίους μία «συνταγή Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» δεν ενδείκνυται για την Ελλάδα, κυρίως για τις βαρύτατες επιπτώσεις που θα έχει στα θέματα κοινωνικής συνοχής.
 Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, ώστε να μη βυθισθεί η χώρα σε βαθύτερη ύφεση και να υποστηριχθούν οι θέσεις εργασίας και η απασχόληση.
 Οι δυο άντρες έκαναν επίσης αποτίμηση των εξελίξεων που αφορούν στην Ελλάδα, μετά την αποσαφήνιση του μηχανισμού στήριξης, που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Eurogroup.
 Έγινε επίσης γενική ανασκόπηση της πορείας των Εθνικών Θεμάτων.  Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι οι οικονομικές δυσχέρειες της περιόδου που διανύουμε, επιβάλλουν – περισσότερο παρά ποτέ- στα Εθνικά Θέματα, να είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στις «κόκκινες γραμμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: