Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Με μια ψήφο πέρασαν τα μέτρα Θαπατέρο.

Γράψαμε για τον δρόμο … Σαμαρά που ακολουθεί η ισπανική κεντροδεξιά σε μια κατάσταση στην Ισπανία ανάλογη με αυτή που δημιουργήθηκε εδώ: Η Αντιπόλιτευση της Ισπανίας καταψηφίζει τα μέτρα Θαπατέρο
Τελικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη ισπανική Βουλή για το έκτακτο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Θαπατέρο ήταν οριακό. ενέκρινε τις προτάσεις με 169 ψήφους υπέρ, έναντι 168 κατά.
Το νομοσχέδιο διασώθηκε όταν...

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή Επί της αρχής του Νομοσχεδίου «Καλλικράτης».


Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,
Η σημερινή συζήτηση γίνεται στη σκιά απίστευτων αποκαλύψεων διαφθοράς ενός ακόμα κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ.
Η χθεσινή κυνική ομολογία πρώην υπουργού ότι χρηματιζόταν από πολυεθνική επιχείρηση που πέτυχε να αλώσει το δημόσιο οικονομικό χώρο της χώρας καταδεικνύει τις εφιαλτικές διαστάσεις μιας διαφθοράς που κατατρώγει τα σωθικά της Δημοκρατίας, απογοητεύει τους πολίτες και υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.
Και μπορεί, βέβαια, το ΠΑΣΟΚ να εγκαλεί συνεχώς τη Νέα Δημοκρατία για σκάνδαλα. Οι αποδείξεις, όμως,...

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Και τώρα το σενάριο της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»!!!


Τι θα συμβεί αν το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης αποτύχει; Τι θα γίνει αν τον Οκτώβριο το ΔΝΤ δει ότι η ελληνική οικονομία είναι τόσο χάλια που δε σώζεται με τίποτε; Πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη όταν θα αντιληφθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να συμμαζέψει το κράτος και την οικονομία;
Μπορεί μια χώρα να βγει από την Ευρωζώνη αυτόματα; Η απάντηση είναι όχι αφού η Συνθήκη της Λισαβόνας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Δεν επιτρέπει ουσιαστικά σε μια χώρα μέλος της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει, να ζητήσει αναδιάρθρωση του χρέους και να ξεχάσει το κοινό νόμισμα για αρκετό καιρό.
Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα γλιτώνει; Η απάντηση είναι και πάλι όχι, αφού όπως όλα δείχνουν ο δρόμος της χρεοκοπίας δεν έχει διέξοδο με αποτέλεσμα η Ευρώπη να αναζητά ένα μοντέλο διάσωσης που δεν θα......

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Αντώνη Σαμαρά, απογοητευτήκαμε.


Σήμερα, σε ομιλία του σε αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς είπε, μεταξύ των άλλων:

«Σήμερα, ανακοινώνω την απόφαση, ότι από τώρα και στο εξής και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, όλοι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν προς αξιολόγηση την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι.
Για το λόγο αυτό, συγκροτώ Επιτροπή Αξιολόγησης, από καταξιωμένα στελέχη της Παράταξης, με σκοπό αφού...

Νέα Δημοκρατία καλεί Παπανδρέου για Γκερέκου.




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, προκύπτει μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, για την Υφυπουργό, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου.
Εάν η ίδια η κα Γκερέκου δεν απαντήσει, με πλήρη και πειστικό τρόπο, στα όσα την αφορούν σε προσωπικό επίπεδο, ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που του αναλογούν και να πράξει τα δέοντα. 

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η τουρκική Ζαμάν αποκαλύπτει την αλήθεια για την επίσκεψη Ερντογάν.


Την ώρα που ο Σουλτάνος Ερντογάν φτάνει στην Αθηνά κομίζοντας δώρα όπως η Χάλκη ή την … πρόθεση της Άγκυρας να βάλει στο τραπέζι τη μείωση των εξοπλισμών από κοινού με την Ελλάδα, μια είδηση από τουρκική εφημερίδα βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Σύμφωνα, λοιπόν, με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ζαμάν που κυκλοφορεί σήμερα, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μια μεγάλη συμφωνία αγοράς 145 επιθετικών ελικοπτέρων, αξίας πολλών δισ. ευρώ. Πρόκειται για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο είναι παγωμένο εδώ και χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τα προηγούμενα χρόνια τη γείτονα χώρα.
Τώρα όμως που....

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Άνοιγμα Σαμαρά στην Αριστερά...


Διμερείς συναντήσεις θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη με την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται κατά των σεναρίων «συγκυβέρνησης» και αντιπροτείνει την ελάχιστη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κρίση.
«Προτείνω την ελάχιστη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κρίση. Και εδώ ασφαλώς, θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή των κομμάτων της Αριστεράς. Και θα ζητήσω να....

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δήλωση Σαμαρά, μετά από το Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών.


Στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, που συνήλθε σήμερα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξα ότι η χώρα διέρχεται την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων δεκαετιών, όπως, άλλωστε και ολόκληρη η Ευρώπη. Ζούμε, λοιπόν, σε έκτακτες καταστάσεις και απαιτείται έκτακτη αντιμετώπιση:
* Πρώτον, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν το δρόμο για τολμηρές τομές με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία του πολιτικού κόσμου στο σύστημα διακυβέρνησης και στην Οικονομία - αυτό που ονομάζουμε νέα Μεταπολίτευση. Και να αποκρούσουμε πολιτικές συμπεριφορές που πυροδοτούν την κοινωνική οργή κάνοντάς την ανεξέλεγκτη.
Πρότεινα την αλλαγή του...

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Θα ακολουθήσουμε την κ. Μπακογιάννη ή θα γίνουμε επιτέλους δημοκράτες;;


Φίλοι μας, ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε.
Είχαμε σίγουρα συνηθίσει τόσα χρόνια να είμαστε κόμμα πολιτικών τζακιών και να τρέχουμε πίσω από τον «πισινό» κάθε γόνου για μια χειραψία, για ένα «γειά σου». Αν μάλιστα ο πολιτικός γόνος μας ήξερε με το όνομά μας, ψηλώναμε άλλο τόσο από υπερηφάνεια και κάναμε όνειρα ότι μπορεί να γίνει και για μας ένα μικρορουσφετάκι. Αυτή ήταν η πολιτική μας νοημοσύνη.
Ποτέ δεν δώσαμε σημασία σε ανθρώπους δικούς μας που είχαν άποψη, που έλεγαν κάποια πράγματα που μας άρεσαν μεν, αλλά δεν ήταν προβεβλημένοι πολιτικοί γόνοι ώστε να τους δώσουμε σημασία.
Ποτέ δεν δώσαμε σημασία σε νέα παιδιά, στα ίδια τα παιδιά μας, αλλά θαυμάζαμε...

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ο Ηγέτης και ο υπάλληλος του ΔΝΤ.

  
            Ο ΗΓΕΤΗΣ                                                                                                                              Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ









Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώτος ΗΓΕΤΗΣ της Ελλάδας για τον 21ο αιώνα.





Η κρίσεις είναι πάντα σαν τις εγκύους. 
Γεννάνε ΗΓΕΤΕΣ. 

Πρόεδρε μας έδωσες τη χαμένη αξιοπρέπειά μας.

Περιμένουμε το μεγάλο ΟΧΙ.


Πολλοί φίλοι μας στέλνουν e-mails και μας ρωτούν γιατί δεν γράφουμε κάτι μέσα σε όλο αυτόν το χαμό.
Απαντούμε τι να γράψουμε. Δεν έχει νόημα.
Περιμένουμε απλά το μεγάλο ΟΧΙ από τον Αντώνη Σαμαρά για να εκραγούμε.



Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Αντώνη Σαμαρά τώρα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.


Αν πιστεύεις στη Δημοκρατία, αν πιστεύεις στο λαό ζήτησε την ετυμηγορία του με δημοψήφισμα και ρίξε στο ΠΑΣΟΚ το μπαλάκι να ψάχνεται.
Μην αφήσεις το ΠΑΣΟΚ να σε κάνει εξάρτημα της τακτικής του.
Ούτε Βουλή, ούτε παραμύθια της Χαλιμάς. Το λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός.
Δημοψήφισμα, όπως κάνουν οι σύγχρονες δημοκρατίες.
Τώρα εμείς ο κυρίαρχος λαός έχουμε το λόγο.
Μην περάσει και πάλι η οικονομική κρατικοδίαιτη ολιγαρχία πάνω στα κορμιά μας.
Κάνε το Αντώνη.
Δεν θα μετανιώσεις. 

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά....



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ως “σωτηρία” της Ελλάδας, εκείνο που ως προχθές απέκλειε ως επιζήμιο και αχρείαστο: Επί πλέον δραστικά μέτρα περιστολής, πολύ χειρότερα από όσα ήδη πάρθηκαν και τα οποία ως προχθές κρίνονταν απολύτως “επαρκή”.
            Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλώ προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης: Προέβλεψαν την φετινή ύφεση στο -0.3% και σήμερα παραδέχονται ότι η ύφεση θα είναι υπερδεκαπλάσια, θα φτάσει το -4%!
Μας διαβεβαίωναν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επαρκεί πλήρως, για φέτος. Τώρα ομολογούν ότι έχει ουσιαστικά αποτύχει και....