Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Με μια ψήφο πέρασαν τα μέτρα Θαπατέρο.

Γράψαμε για τον δρόμο … Σαμαρά που ακολουθεί η ισπανική κεντροδεξιά σε μια κατάσταση στην Ισπανία ανάλογη με αυτή που δημιουργήθηκε εδώ: Η Αντιπόλιτευση της Ισπανίας καταψηφίζει τα μέτρα Θαπατέρο
Τελικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη ισπανική Βουλή για το έκτακτο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Θαπατέρο ήταν οριακό. ενέκρινε τις προτάσεις με 169 ψήφους υπέρ, έναντι 168 κατά.
Το νομοσχέδιο διασώθηκε όταν...
δέκα βουλευτές των Καταλανών εθνικιστών (CiU) απείχαν από την ψηφοφορία, μετά τις έντονες επικρίσεις κατά του νομοσχεδίου και λέγοντας ότι δεν επιθυμούν η Ισπανία να βυθιστεί σε μία κρίση «ελληνικού τύπου». Το CiU δήλωσε πάντως ότι δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2011, όπως μετέδωσαν τα ισπανικά πρακτορεία ειδήσεων, εγείροντας αμφιβολίες για το αν ο Θαπατέρο θα μπορέσει να συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας εν μέσω κρίσης.
Το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) παρουσιάζει σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. προκειμένου να καταψηφίσει το πακέτο μέτρων λιτότητας εξασφάλισε ακόμα και την προσέλευση βουλευτή του στην ψηφοφορία με… ασθενοφόρο – αυτα να τα βλέπουν κάποιοι δικοί μας και δικές μας στην ελληνική Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: