Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Αντώνη Σαμαρά, απογοητευτήκαμε.


Σήμερα, σε ομιλία του σε αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς είπε, μεταξύ των άλλων:

«Σήμερα, ανακοινώνω την απόφαση, ότι από τώρα και στο εξής και ενόψει των βουλευτικών εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, όλοι όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν προς αξιολόγηση την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι.
Για το λόγο αυτό, συγκροτώ Επιτροπή Αξιολόγησης, από καταξιωμένα στελέχη της Παράταξης, με σκοπό αφού...
αξιολογήσουν, όλες τις υποψηφιότητες να υποβάλουν τις προτάσεις τους στην ηγεσία του κόμματος.
Όλοι μα όλοι, θα αξιολογηθούν και θα κριθούν, με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. 

Εμείς εδώ κάτω στη βάση, που καλούμαστε μάλιστα σε λίγε μέρες να πάμε να εκλέξουμε δευτεροκλασάτα οργανωτικά τοπικά στελέχη, αναρωτιόμαστε τι ρόλο παίζουμε;;
Πιστεύαμε ότι με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά θα άνοιγε η δημοκρατία στην κομματική βάση, προκειμένου να έχουμε κι εμείς ένα λόγο στην εκλογή των υποψηφίων βουλευτών και στην εκλογή των υποψηφίων για τους ΟΤΑ.
Αυτά, μαζί με την εκλογή του Προέδρου του κόμματος και των κομματικών οργάνων, νομίζουμε ότι είναι δημοκρατία και κατοχυρώνουν πλήρως την ενεργό συμμετοχή της κομματικής βάσης στη ζωή του κόμματος.
Αυτό που ακούσαμε σήμερα από τον Αντώνη Σαμαρά τι ήταν;;;
Κατ’ αρχήν ποια είναι αυτά τα στελέχη που θα αποτελέσουν την επιτροπή αξιολόγησης και γιατί κριτήριο θα πρέπει να αποτελέσει η πολιτική διαδρομή του κάθε υποψηφίου;;;
Δηλαδή φθαρμένα κομματικά στελέχη θα επιλέξουν άτομα που μακροχρόνια ασχολούνται με την πολιτική,  «Τι είχες Γιάννη μου, ότι είχα πάντα».
Πρέπει να πούμε ότι απογοητευτήκαμε. Απογοητευτήκαμε πολύ, γιατί τουλάχιστον περιμέναμε από τον Αντώνη Σαμαρά που ο ίδιος εκλέχτηκε από όλους εμάς, να στείλει και όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς του κόμματος να επιλεγούν από εμάς.
Δυστυχώς όχι. 
Δυστυχώς, θα εξακολουθήσει να αναπαράγεται η ίδια πολιτική ελίτ. Ούτε και τώρα δίνεται εξουσία στο λαό.
Δυστυχώς, εμείς οι Νεοδημοκράτες, κατατασσόμαστε από τον ίδιο μας τον Πρόεδρο, που εμείς εκλέξαμε, σε υποδεέστερη τάξη σε σχέση με τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αυτό το καταστατικό δικαίωμα.
Δυστυχώς, πάλι μένουμε αρχηγικό κόμμα.    




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν είναι αργά...
Όσοι νομίζουν ότι θα γλιτώσουν το κομματικό τους σαρκίο με τέτοιες μεθοδεύσεις γελιώνται..
Υπάρχουν ακόμα πρώην υπουργοί προς καταψήφιση!

Ανώνυμος είπε...

Τι να κάνει κι αυτος; Αρχηγός μιάς κοινοβουλευτικής ομάδας που δεν επέλεξε, ενός κοματος με εγωκεντρικά στελέχη και νοοτροπία διάλυσης......
Αργεί, είναι γεγονός. Αναγκαία τα προσεκτικά βήματα. Αλλά δενκατάλαβε ουσιαστικά οτι έχει την υποστήριξη της βάσης. Αυτή πρέπει να σεβαστεί , σ αυτή πρέπει να στηριχτεί. Η δημοκρατία στο κόμα πρέπει να είναι ο συνεχής και έμπρακτος αγώνας του. Έπρεπε από το Νοέμβριο να αλλάξει τα κοματικά όργανα. Σκιώδη κυβέρνηση με 2-3 στελέχη συνεργαζόμενα( κι όποιος αποδειχθεί ο καλλίτερος) και όχι ένα υποψήφιο υπουργό.. Θα θέλαμε πολλά "έπρεπε"....

Η διαδικασία επιλογής υποψηφίων να αρχίσει από τώρα, όχι την τελευταία στιγμή να επιβάλονται πρόσωπα ή να αναζητούνται εναγωνίως θύματα - υποψήφιοι. Να φύγουν όλοι όσοι προσβαλαν και πίκραναν το ΝΔκράτη με τη στάση του ή την ανοχή τους. Να λάμψει πάλι το κόμα και η ιδεολογία του.
Δεν πρέπει να φοβάται , ας μείνει και με 50 βουλευτές. Υπάρχουν ικανά στελέχη και έλληνες με αυτογνωσία και θέληση να υπηρετήσουν το λαό
sas