Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία για αλλαγή του εκλογικού νόμου.


Πολιτική πρωτοβουλία για αλλαγή του εκλογικού νόμου εκδηλώθηκε από μια ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ και δη από υφυπουργούς κι έναν αναπληρωτή υπουργό.

Συγκεκριμένα, σε κείμενό τους που αναρτήθηκε και στις προσωπικές τους ιστοσελίδες, οι κύριοι Σ. Ξυνίδης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ι. Δριβελέγγας, Περιβάλλοντος, κ. Θ. Μωραΐτης, Προστασίας του Πολίτη, κ. Εμμ. Οθωνας, Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής, Υγείας, κ. Μ. Μπόλαρης, καθώς και ο...
πρώην υφυπουργός κ. Χρ. Αηδόνης, αναφέρονται στην ανάγκη ανάληψης διακομματικής πρωτοβουλίας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάτμησης εκλογικών περιφερειών εν όψει των εκλογών που θα προκηρυχθούν σε χρόνο που – όπως λένε – θα κριθεί πρόσφορος.

Συγκεκριμένα, το κείμενο των επτά έχει ως εξής:

«Μέχρι (ή για) να σώσουμε τη χώρα ή να αλλάξουμε τα κόμματά μας, μήπως προλαβαίνουμε να κάνουμε μερικά «δευτερεύοντα» και πεζά πράγματα, όπως είναι π.χ η ανάληψη ΑΜΕΣΑ διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ό,τι αφορά την κατάτμηση εκείνων των εκλογικών περιφερειών στις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλεγεί κάποιος, αν δεν είναι από μεγάλο πολιτικό τζάκι, lifestyle star, δεν έχει ή δεν του συνεισφέρουν «ανιδιοτελώς» πακτωλό χρημάτων;»
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: